Vårrustning i maj

VidfamneVårrustningen fortsätter nu på söndag 5 maj klockan 10:00!

Det närmar sig tid för flytt av Vidfamne från vår vinterhamn utanför Claessons Trätjära på Ringön. Vår sommarhamn ligger en bit nedströms på Klippans Bruksbåtsförening vid Röda sten.

Innan vi kan flytta måste vi få mer gjort med vårrustningen av skeppet, och då är vi beroende av DIN hjälp. Det kvarstår en hel del att göra med skrapning och båtsmörjande, samt avtäckning av vinterkapellet.

Vi kommer att vårrusta de kommande tre söndagarna: 5 maj klockan 10:00, 12 maj klockan 10:00 och 19 maj klockan 10:00.

Ta med matsäck och fika, oömma kläder och arbetshandskar. Alla är välkomna och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.

En arbetsdag (sex timmar) ger en subventionerad seglingsdag! Skeppet ligger vid våra vänner på Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till kontakt@vidfamne.se.

Anmäl dig gärna så att vi vet hur många som kommer och kan förbereda uppgifter. Ifall du bestämmer dig med kort varsel och inte hinner anmäla dig så dyk bara upp. Kom ihåg: Utan vårrustning seglar inte skeppet, och din hjälp behövs för att komma i mål!

P.S. SVS kommer inte att delta på Ale Vikingamarknad till helgen. Vi har under alla år deltagit på marknaden och sett till att där finns mat till marknadsbesökarna. Det har dessvärre inte gått att nå en överenskommelse med deras nya styrelse om SVS deltagande, trots upprepade försök. SVS kommer därför tyvärr inte att medverka i år. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till kontakt@vidfamne.se

Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.