Vårrustning på lördag och söndag

VidfamneVi vårrustar nu på lördag 11 maj klockan 10:00 och söndag 12 maj klockan 10:00.

På lördag är det extra vårrustningstillfälle, då vi fokuserar på att ta bort presenning. Vi behöver då fyra starka personer för sjösättning av gummibåt. Från den tar vi av ”tyngderna” på presenningen, viker denna och lastar den på pall. Vi tar även bort landgången och lemmarna som hållt skeppet borta från kaj, och förtöjer Vidfamne vid kajen. Parallellt kan några jobba med att röja fördäck och placera kistorna på sina platser så det blir lättare att röra sig ombord.

På söndag kan vi fortsätta med normalt underhåll. Vi ska satsa på att få tjära utsidan vid Ringön. Tjäran behöver vara varm, och skulle vädret göra att det blir svårt att hålla uppe temperaturen, så finns det annat underhåll kvar att göra.

Vi behöver alltså ha minst fyra starka personer som kan hjälpa till på lördag! Vänligen anmäl dig till kontakt@vidfamne.sefredag. Om för få dyker upp så får vi ställa in lördagen.

Det börjar bli bråttom med att få skeppet seglingsklart, och vi är i behov av DIN hjälp! Nu ger vi järnet!

Ta med matsäck och fika, oömma kläder och arbetshandskar. Alla är välkomna och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.

En arbetsdag (sex timmar) ger en subventionerad seglingsdag! Skeppet ligger vid våra vänner på Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till kontakt@vidfamne.se.

Anmäl dig gärna så att vi vet hur många som kommer och kan förbereda uppgifter. Ifall du bestämmer dig med kort varsel och inte hinner anmäla dig så dyk bara upp. Kom ihåg: Utan vårrustning seglar inte skeppet, och din hjälp behövs för att komma i mål!

Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.