Segelstatus

Nu har det varit knapphändigt med information vilket vi får be så mycket om ursäkt för. Här kommer en kort sammanfattning av läget:

Ostindiefararen Götheborg har donerat segelduk till oss. Detta är ett vansinnigt generöst erbjudande, och vi står i oerhörd tacksamhetsskuld till dom. Att vi kunnat få segelduken gratis har sparat oss månader av arbete och en enorm kostnad. Vi kan även använda deras segelloft för sömnadsarbetet. Vi vill rikta våra varmaste tack till Ostindiefararen Götheborg som hjälpt oss när nöden varit som störst!

Vi väntar på offert på vad sömnadsarbetet kommer kosta. Vi skall också begära in offerter från färgning av tyget. Din hjälp är behövd i segelgruppen – vi behöver fler engagerade! Hör av dig till kontakt@vidfamne.se

Runt före detta Claessons är det fortfarande saneringszon. Fördelen är att obehöriga inte kommer in, men nackdelen är att även vi själva måste anmäla oss inför att vi är på skeppet. Vi har tänkt att masta av på Gotenius Varv, i syfte att inspektera om masten fått skador av eldhärden. Vi behöver synka med försäkringsbolaget när detta sker; att syna vad vi fått för skador bör ju försäkringen täcka. Då det ju är saneringszon där vi ligger, så avvaktar vi kring att plocka av presenningar, skrapa och ge båtsmörja; presenningarna skyddar ju skeppet mot damm och annat.

Även om det blir fördröjt så kommer det ju att bli skrapande, tjärande och arbete med att underhålla skeppet. Visst vill du hjälpa till? Anmäl dig till kontakt@vidfamne.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.