Jan Axhage

Jan AxhageJan Axhage har nu gjort sin sista seglats.

Vi känner en djup saknad och en sorg över att Jan har lämnat oss!

Jan var en mångkunnig man som har varit medlem i SVS sedan Vidfamnes sjösättning 1994. Han seglade många somrar som hövedsman och delade frikostigt med sig av sina kunskaper i sjömanskap och hantering av skeppet.

Jan var många år riggansvarig och alla förlitade sig på hans kännedom Vidfamnes rigg. Han hade ett speciellt intresse för hantering av tamp och knopar. Ibland hettade det till om en besättningsman kvajlade fel eller inte visste vilken knop som passade för vad. Då var Jan snabbt där och visade hur det skulle göras.

Förutom detta var han även speleman och förgyllde många kvällar ombord. Lyckliga var de stunder Jan plockade fram fiolen eller gitarren, ibland efter tilläggning och tältning men ibland överraskade han och tog fram ett instrument under långa slag till havs. Alla blev glada och pigga ombord. En oförglömlig upplevelse var på Vidfamnes resa till Arvika. Vid slussningen i Säffle plockade Jan fram fiolen och Kexan gitarren och underhöll besättning och en månghövdad publik på kajen. Applåderna ville aldrig ta slut men tonade bort när Vidfamne gled ur slussen dragen av bogserbåten Rolf.

Jan Axhages begravning sker i stillhet för familjen den 21:e Juli kl.14.00.

Den 18 september blir det en minnesstund i Ale Vikingagård där alla som vill kan delta. Anmäl deltagande till larsaxhage@hotmail.com senast den 14:e september.

Alla som kände Janne vet att han månade oändligt mycket mer om Vidfamnes nya segel än om blommor som snart vissnar och slängs. Den som vill är alltså mycket välkommen att donera en valfri summa till Vidfamnes segel istället för blommor.
Postgiro: 68 03 83 – 7
Swish: 1234 018 495
Märk inbetalningen ”Jannes minnesgåva”.

För internationella överföringar:
IBAN: SE58 9500 0099 6026 0680 3837
BIC: NDEASESS

Det här inlägget postades i Föreningsinformation. Bokmärk permalänken.