Nya masten

Hej, alla medlemmar!

Nu rör det på sig även på annat håll. Några styrelsemedlemmar var i helgen i skogarna nära Slittorp hos Henrik R och kikat på granar som skulle kunna duga som ny mast. Och vi har hittat några aspiranter. Nu vill vi göra slag i saken och fälla och lägga upp ett mastämne på tork. Då den bästa av granarna dock står rätt oländigt till behöver vi släpa/rulla fram den med man-kraft (åtminstone de första 30 metrarna; sedan får vi traktorhjälp:-)

Så det behövs så många som möjligt dragvilliga som kan tänka sig att sluta upp nästnästa söndag (den 6 februari) för att dra ut stocken ur skogen.

Stammen fälls och kvistas redan på lördag, men till det behövs inte så mycket folk. Men: vill man passa på och umgås lite får man gärna komma redan på lördag kväll och så kan vi ha läger i skogen med eld och kanske kolbullar och några goa historier runt elden. Det tänkte nämligen vi göra.

Vad händer sedan? Tanken är att lägga upp stammen lagom barkat på lämpligt ställe i skogen för torkning och så småningom grovbearbetning. Sedan blir det transport till hamnen där antagligen slutbearbetningen kommer att ske. Ungefär så.

Så vill ni vara med på äventyret så hör av er till kontakt@vidfamne.se, så får ni all nödvändig information.

PS: kassören hälsar att, om ni har utlägg, så skicka in de snarast, så vi kan börja jobba med årsredovisningen.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.