Nu utbildar vi framtidens vikingaskeppsbesättningar i Göteborg

Har du drömt om att segla ett vikingaskepp? Nu har du chansen! Den 6 maj 2019 startar Sällskapet Vikingatida Skepp en utbildning av besättningsmän i Göteborg.

Vi söker dig med känsla för båtar och hav, som är intresserad av historia i allmänhet och vikingatid i synnerhet och som vill vara med och vårda och underhålla våra autentiska vikingaskepp.

Sällskapet Vikingatida Skepp håller i den teoretiska och praktiska grundutbildningen. Det kommer att vara tre teoritillfällen och en dag med segling på vår vikingaknarr.

Du vet efter genomgången grundutbildning hur ett vikingaskepp seglas, vårdas och ska underhållas och du kan delta som besättningsman på skeppets alla positioner.

Tidigare båtvana eller kunskap om segling är inte något krav. Vi söker i första hand dig som har ett intresse och engagemang och som ser ett medlemskap som ett långsiktigt fritidsintresse att växa i som medlem, som besättningsman och så småningom kanske som hövedsman (skeppare).

Vi välkomnar såväl ungdomar som vuxna. Ungdomar under 15 år är välkomna, men vi ser då gärna att målsman är med på den praktiska seglingen. Kursspråket är svenska.

För att delta i denna grundutbildning krävs enbart medlemskap i föreningen, se här för att söka medlemskap. Som medlem är man välkommen att delta i sommarens övriga segelturer och andra föreningsaktiviteter. Kostnaden för medlemskap i föreningen är:

Per år

  • Enskild medlem 295 kronor
  • Familjemedlemskap 395 kronor (gäller familjemedlemmar som är skrivna på samma adress)
  • Ungdom (tom 21 år) 95 kronor
  • Juridisk person 500 kronor

Kursdatum för teori: 6 maj, 13 maj, 20 maj, klockan 17:30. Plats: Chalmers, Johanneberg, Göteborg. Datum för praktisk seglingsdag blir en helgdag i maj eller juni; datum annonseras efterhand, detta då skeppet måste bli färdigrustat för säsongen innan segling.

För frågor kontakta styrelsen:

Anmälan till kontakt@vidfamne.se senast den 3 maj 2019. Ange namn och mailadress. Kompletterande information kommer att komma efterhand.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Föreningsinformation, Seglingar, Vidfamne. Bokmärk permalänken.