Vårrustningen fortsätter

Vårrustning 2019söndag 14 april klockan 10:00 fortsätter vårrustningen av Vidfamne. Vi har fått gjort mycket de senaste arbetsdagarna. Från för till mastbalk är allt under durk rengjort och tjärat, även under barlast. Durken har blivit skrapad och fått båtsmörja på undersidan. John K har dessutom (stort tack!) monterat upp en ”drakrygg” på stängslet, för att förhindra att vårt vackra skepp får oönskat besök. Det är riktigt roligt att ligga så bra till, men mycket arbete återstår ännu. Din hjälp är behövd om skeppet ska segla till sommaren! Ny som gamal medlem är alla lika välkomna. Vädret på söndag ser ut att bli strålande om än lite kallt.

Ta med matsäck och fika, oömma kläder (kanske en extratröja) och arbetshandskar.

En arbetsdag (sex timmar) ger en subventionerad seglingsdag! Skeppet ligger vid våra vänner på Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till kontakt@vidfamne.se.

Anmäl dig gärna så att vi vet hur många som kommer och kan förbereda uppgifter. Ifall du bestämmer dig med kort varsel och inte hinner anmäla dig så dyk bara upp. Kom ihåg: Utan vårrustning seglar inte skeppet!

Helgen efter denna smälter vi påskäggen och sillen, för att ses igen sista helgen i april. Datumen kan komma att ändras, men preliminärt så vårrustar vi på följande tillfällen:

  • Söndag 14/4 klockan 10:00
  • Söndag 28/4 klockan 10:00
  • Söndag 12/5 klockan 10:00
  • Söndag 19/5 klockan 10:00
Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.