Branden på Ringön

VidfamneVidfamneVidfamneClaessons Trätjära har brunnit i natt. Vidfamne är förtöjd 10 meter från byggnaden som var fullkomligt övertänd. På en bild från GP (Foto: Klara Warane) ser man Vidfamnes stäv mot lågorna.

Vi har knapphändig information, men vi vet att vi har ett skepp. Vi vet inte helt i vilket skick, men bedömningen är att det klarat sig oskatt. Jämte texten är tre bilder tagna av Jan A och John K. Däremot så hade vi förvarat saker inne hos Claessons i den nu nedbrunna byggnaden. Vårt segel, löpande rigg och vår gummibåtsmotor är med all säkerhet uppbrunna. Framförallt seglet är en katastrof att bli av med.

Området kommer bli en saneringszon och vi kommer behöva flytta den närmaste tiden, troligen till Klippan. Vi i styrelsen försöker bilda oss en uppfattning om läget och vi ska kontakta vårt försäkringsbolag.

Vad händer härnäst? Vi räknar med att vi behöver flytta snarast. Vår gummibåt ligger ombord och bör vara oskadd, men vi har inte någon snurra. Kan du hjälpa till med flytt? Har du en utombordsmotor att låna oss?

De kommande dagarna, när vi vet lite mer, så räknar vi med att kalla till ett digitalt medlemsmöte över Zoom där vi gemensamt kan diskutera om vägen framåt. Vi behöver sy upp ett nytt segel, vilket är ett ruskigt stort projekt, arbetsmässigt såväl som ekonomiskt. Vi behöver en ny löpande rigg. Ditt engagemang är viktigare än någonsin.

Det här är ett oerhört slag mot föreningen, men det är likväl nästan så att man blir vitskeplig; vinden verkar ha vänt under natten och hållit lågorna ifrån skeppet. Att Vidfamne över huvud taget finns kvar är om något ett tecken från gudarna.

Avslutningsvis vill vi rikta våra tankar till våra vänner Staffan och Siv Claesson vars livsverk brunnit till grunden. Vi vill också rikta vår stora uppskattning till räddningstjänsten som gjort ett fantastiskt arbete, och prioriterat att hålla vårt skepp borta från lågorna.

Det här inlägget postades i Föreningsinformation, Vidfamne. Bokmärk permalänken.