Vidfamne sjösatt!

Vidfamne har nu äntligen blivit sjösatt! Eva, Lasse, Tim, Robert och Ann sörjde idag för att skeppet togs från landbacken till älvavattnet.

Under vintern har Vidfamnes roderspant bytts ut då där gått röta. Tack vare fantastisk insats från Johan H, Johannes J och Jonas H-N så har ett nytt ekstycke anpassats och monterats. Styrelsen vill rikta ett varmt tack för deras strålande jobb! Ett stort tack går även till Gotenius varv som huserat oss under vintern och bistått med ovärderlig hjälp!

Då Vidfamne legat på land för första gången på ett par säsonger, så har vi under våren kunnat ge skeppet en grundligare genomgång än de senaste åren. Stort tack till alla som hjälpt till på arbetsdagar under våren! Ingen nämnd och ingen glömd 🙂

Även om Vidfamne nu äntligen ligger i vattnet igen så är arbetet inte färdigt. Skeppet skall mastas och riggas, och det finns mer vårrustande att göra framöver. Gamla som nya medlemmar är alltid välkomna! Arbetsdagar annonseras löpande här på hemsidan och på vår Facebooksida. Vidfamne ligger för tillfället hos Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5, men planen är att flytta skeppet till Klippans ångbåtshamn, där vår sommarhemmahamn är.

Nedan är ett par bilder från sjösättningen, tagna av Robert.

Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.