Uppdatering av läget

Hej, gott Vidfamne-folk!

Det är säkert många som undrar hur läget är med alla våra brinnande heta frågor som har upptagit oss sedan olycksdagen på Claessons. Så därför har jag fått i uppdrag att knåpa ihop en liten rapport till er alla:

För det första (och absolut viktigaste) kommer våra tygrullar om en vecka att levereras direkt till segelmakaren i Köpenhamn som sedan kommer att sy ihop ett nytt segel efter våra ritningar. Valet föll till slut på Danmark för att det var en betydande skillnad i slutpriset. Angående färgningen av tyget så har ju våra ansträngningar att hitta ett färgeri tyvärr misslyckats, så det blir ett segel sytt i naturfärg. Dock fick vi höra av Roskilde Vikingaskeppsmuseet att man där färgar tyget efteråt med pigment och salt. T.ex. är havshingsten färgat på det sättet. Så hoppet är inte alls ute att vi traditionsenligt kommer kunna segla med ett randigt segel även framöver.

Men oavsett färg betyder detta att vi KOMMER kunna segla nästa säsong!!!!! Och detta känns verkligen underbart. Så när våren kommer då hoppas vi kunna samla många flitiga händer för att få vår kära Vidfamne ship-shape igen!!

Sedan har vi äntligen, efter många turer och mycket research-arbete kunna samla ihop dokumenten som behövdes för försäkringsbolaget. De borde i skrivande stund vara inlämnade. Mycket spännande att se hur utfallet kommer vara, för det kommer ju så klart påverka vår ekonomi avsevärt. Så vi håller tummarna att vi har anlitat ett vänligt sinnat försäkringsbolag.

Nu till Vidfamnes framtida liggplats. Som det verkar kommer vi kunna ligga kvar under vintern på vår vanliga plats, säkert förtöjd. Men förhandlingar pågår med båtskroten en hamnbassäng nedströms som ser ut att framöver kunna komma att bli vår vinterhamn. Klippan blir så klart aktuell igen till sommaren. Dock är det fortfarande oklart hur vi sortera upp det bäst med att kunna vårrusta vårt skepp på ett smidigt sätt. Så mer info om det senare.

Kanske kan nämnas även att det nu är beställd en ny gummibåts-motor som kommer levereras under våren. Så vi är rörliga igen om vi skulle behöver flytta.

Vad finns mer att berätta? Ja, det finns seriösa planer att i vinter ta ner en gran och lägga den på tork för att kunna tillverka en ny mast så sakteligen. Där behövs säkert många händer och dessutöver är det garanterat spännande att få se hur det går till. Är ni intresserade och vill hänga på så mejla till kontakt@vidfamne.se så kan vi hålla er underrättade över när det händer vad. Tidsmässigt räknar vi med att masten skulle kunna vara bruksklar om sisådär 3 år.

Ja, detta i korta ordalag om läget just nu. Hoppas, ni alla har det bra och att ni redan börjar drömma om storslagna seglatser och spännande äventyr med Vidfamne! För det gör jag!

Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Föreningsinformation, Vidfamne. Bokmärk permalänken.