Nytt från styrelsen

Kära Vidfamnevänner!

Efter en lång tids tystnad kommer här en liten uppdatering av läget kring vår kära knarr.

Vi har nu lagt en beställning på att få sydd ett nytt segel, detta kommer att bli gjort i Danmark av en segelmakerska där. Seglet kommer inte att färgas innan utan om en infärgning ska ske kommer den att göras i efterhand, detta är utifrån hur Roskilde har gjort på sina segel, men här behöver vi få lite mera kött på benen. Huvudsaken är att vi får ett nytt segel inför nästa säsong och då måste syendet komma igång. Vi har kommit fram till några enstaka ändringar i seglets upplägg förutom färgningen.

Vi kan använda den duk som vi har fått från Ostindiefararen, och sy revbandstacklingarna själva, detta ger ett nedslag i priset.

Vidare har vi pratat om att ta ner ett nytt mastämne, det är Henrik R som har skog där vi ska leta efter ett lämpligt ämne, här har vi också fått lite råd och tips från Roskilde.

Nu är hösten med dess rusk och stormar här, vi kommer att ha en tillsynslista där vi med jämna mellanrum besöker Vidfamne för att se till att allt står rätt till, får pumpat ut vatten och sedd efter att inte förtöjningar rivs. En flytt är också aktuell men tidpunkt ännu inte fastlagt.

Vi har löpande kontakt med försäkringsbolaget för att få klarhet i läget där, och vi återkommer med mer information när vi får den.

Det här inlägget postades i Föreningsinformation, Vidfamne. Bokmärk permalänken.