På gång i SVS, hösten 2019

På gång i SVS, hösten 2019SVS-logga

Det är många saker på gång i föreningen, och vi behöver DIN hjälp för att komma i hamn!

Jubileumsfest

Sjösättningen, 1994

Det är i år 25 år sedan Vidfamne sjösattes och det kommer vi givetvis fira med en fest när sommaren börjar lida mot sitt slut. Den 7 september kommer vi ha jubileumsfesten, och vi vill se dig där! Oavsett om du varit med från start eller nyss hittat SVS så är du varmt välkommen!

Detta kommer bli en fantastiskt trevlig tillställning med tillfälle att träffa gamla och nya medlemmar. Läs mer och anmäl dig här.

Ringöfesten

Ringöfesten

Det är stor fest på Ringön 31 augusti, där vi vintertid ligger utanför Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön. Det är ett myller av utställare, matstånd, aktiviteter, föreningar och konstnärer som öppnar upp Ringön till folkfest. SVS har tidigare år haft öppet skepp och välkomnat alla intresserade ombord. Intresset har nästan varit större än vad vi mäktat med själva. Vi ämnar att i år igen ha öppet skepp, och har som ambition att synas ännu mer och tydligare. Vi hoppas bli ett bra gäng som kan delta och visa upp vår förening, skepp och historia.

Ska vi lyckas med det så behövs din hjälp. Vi har tänkt att sälja lite mat som vi lagar på plats, och vi ska hålla i lite lekar för de mindre, samt såklart prata om skeppet och föreningen. Har du fler idéer så är du välkommen att höra av dig, och framförallt behöver vi ha folk på plats! Anmäl dig till kontakt@vidfamne.se

Lyft

Vidfamne lyfts 2015

Planen är att i höst lyfta upp Vidfamne och ge skeppet välbehövlig skötsel undertill. Vi behöver skrapa och tjära skrovet, och slipa och lägga primer på nitar. Att lyfta skeppet är givetvis både en större, besvärligare och dyrare manöver än att bara låta det ligga i vattnet. Vi behöver hjälp med planering och samordning inför lyftet, och sedan givetvis med arbetsdagarna. Anmäl dig till kontakt@vidfamne.se

Flytt av Vidfamne

Vidfamne ligger för närvarande på vår sommarhamn i Klippan. Innan Ringöfesten så behöver vi flytta skeppet uppströms till våra vänner vid Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön. Flytten komer att ske 30 augusti klockan 17. Det blir en trevlig liten tur på ett par timmar. Om du är intresserad av att delta så får du gärna höra av dig till kontakt@vidfamne.se

Motor

Vidfamnes elmotorlösning har sedan ett antal år inte fungerat. Vi är en liten grupp som går igenom alternativen och som ska komma med ett förslag på vad vi kan göra med motorerna. Gruppens syfte är att ta fram ett förslag som underlättar användande av skeppet och möjliggör högre kvalitet på våra turer. Om du har konkreta förslag och kan bidra till diskussionerna så är du välkommen att höra av dig till kontakt@vidfamne.se . Dina bidrag är mycket välkomna!

Starkodder

Starkodder

Vårt mindre skepp Starkodder är i behov av större reparation. Skeppet har under många år legat på landbacken och fått stora torrsprickor. Många bord behöver bytas, liksom styråran som är knäckt. Vi behöver få tag i personer som kan delta i och leda arbetet. Om du har tid, möjlighet och lust att delta, hör av dig till kontakt@vidfamne.se

Närmast ska Starkodder flyttas från där den ligger på Brännö till fastlandet. Detta sker 25 augusti, under ledning av El-Björn.

Kalender

  • 3-4 augusti: Helgsegling med Vidfamne
  • 25 augusti: Flytt av Starkodder från Brännö till fastlandet
  • 30 augusti: Flytt av Vidfamne från Klippan till Ringön
  • 31 augusti: Ringöfesten, Vidfamne ställer ut
  • 7 september: Jubileumsfest för hela föreningen
  • 14-15 september: Helgsegling med Vidfamne

Slutligen

Det är du som medlem som möjliggör att våra skepp lever vidare. Utan ditt engagemang och din medlemsavgift så går inte föreningen att driva. Tack för att du stödjer föreningen och tack för att du är medlem!

Om du vill stödja vår verksamhet utan att vara medlem (eller ge en extra gåva) så kan du donera valfri summa till Swishnummer 1234 018 495 eller plusgiro 68 03 83 – 7. Vi ber dig då specificera att det är en gåva.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Föreningsinformation, Kalender, Seglingar, Starkodder, Vidfamne. Bokmärk permalänken.