Höst med SVS

Nedan följer lite info om hur sommaren och hösten ser ut.

Bild på Starkodder

Segling med Starkodder
Lite sent omsider har vi kommit igång med måndagsseglingar igen med vår mindre båt Starkodder. Vi utgår från Brännö Varv runt femtiden om vädret tillåter, och ror ut, sätter segel och njuter i några timmar av sensommarkvällar till sjöss innan vi ror in igen. Vi landbor tar färjan från Saltholmen 16:30 och åker till Brännö Rödsten, och därefter är det ett stenkast till Brännö Varv. Nästa segling med Starkodder är planerad till måndag 29/8 om vädret tillåter, och tanken är att segla måndagar framgent. Alla är välkomna; hör av dig till styrelsen@vidfamne.se om du vill delta! Varje seglingstillfälle kostar 50 kronor. Första gången man är med så krävs det inte att man är medlem, men deltar man vid upprepade tillfällen så behöver man bli medlem i föreningen; se här för mer info.

Segling med Vidfamne
Nästa tur med vårt större skepp Vidfamne blir helgen 9-11 september, då Linnéa kommer vara hövits. Mer info kommer senare på hemsidan och via våra medlemsmejl.

Arbetsdagar
Vi har som alltid löpande underhåll på skeppen. Dessa arbetsdagar är ett roligt sätt att umgås, och när man har jobbat sammanlagt 6 timmar resulterar det i en gratis seglingsdag som man kan kvittera ut. Nästa planerade arbetsdag på Vidfamne är på onsdag 31/8 klockan 17. Vidfamne ligger i sommarhamnen på Klippan i Göteborg.

Ö-festen på Ringön
Lördag 3/9 går Ö-festen av stapeln på Ringön, där Vidfamne har sin vinterhamn vid Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5. Det kommer bli gatufest, marknad, loppis mm. Vi kommer på morgonen den 3 september att flytta Vidfamne till Ringön, och delta i festligheterna. Kom gärna förbi och prata med oss på skeppet!

Kustskepparexamen
I höst så är vi ett gäng från föreningen som planerat att ta kustskepparexamen tillsammans. Vi kommer att gå en kurs där vi tar Förarintyget och Kustskepparintyget, samt VHF-certifikat. Introtillfället är 6 oktober. Om man är sugen på att ta dessa kan man med fördel höra av sig till styrelsen@vidfamne.se – ju fler vi blir från SVS desto roligare! Vi tar kursen på Chalmers, där föreningen PU administrerar den. Pris, datum och mer info finns på deras hemsida. Anmälning sker även den genom deras hemsida.

Höstgille
Detaljer och datum är inte helt spikade än, men vi tänkte anordna ett höstgille för medlemmar och intresserade omkring oktober. Mer info kommer senare på hemsidan och via våra medlemsmejl.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Arbete med skeppen, Föreningsinformation, Kalender, Seglingar, Starkodder, Vidfamne. Bokmärk permalänken.