God jul

Vidfamne invintradTjära medlem, I skrivande stund står vi inför Lussinatta, så se till att hålla dig trygg från trolldom och otyg. Om du kan, håll dina kära nära, inte minst i år.

Vi vill från styrelsen med detta brev bara tacka för ditt medlemskap och önska dig en god jul. Detta annus horribilis har varit påfrestande för oss alla, och för SVS har året inte blivit som tänkt. Veckoseglingen och planerade aktiviteter har fått ställas in och det är många medlemmar som högst förståeligt har valt att inte delta så mycket. Och under året har vi mist vår kära Jörgen.

Men året har inte bara bjudit på tråkigheter för föreningen. Mycket har vi fått gjort i fantastisk kamratanda. Vi hade otrolig medvind under vårrustandet och det påföljande varvsarbetet. Det var ett styvt arbete under stor tidspress. Trots en väldigt optimistisk tidsplan så klaffade allt långt bättre än vi vågat hoppas på, och vi fick ställa in flera arbetsdagar för att det planerade arbetet redan blivit utfört. Tusen gånger tack till alla som hjälpt till med att hålla vår tjära Vidfamne i prima skick! Även om det inte blivit någon veckosegling så har vi kommit ut på långt många fler dagsturer än vad vi gjort de senaste åren. Och inte minst; vi har i Nina F fått en ny hövis!

Vi ser på 2021 med tillförsikt. Vi vill segla mer, träffas mer och njuta av vår vackra skärgård tillsammans, ombord på vår fantastiska Vidfamne. För att kunna göra det är din hjälp behövd. Vi behöver se till Vidfamne med jämna mellanrum nu i vinter, så att förtöjningarna är säkra och att ordning och reda råder ombord. Kan du hjälpa till? Kontakta oss på kontakt@vidfamne.se så blir du med på vintertillsynsschemat.

Årsmötet för föreningen kommer äga rum i februari-mars, och kallelse går ut när det närmar sig. Det finns några platser i styrelsen som behöver tillsättas. Att vara med i styrelsen är intressant, lärorikt och inte minst roligt, och det behöver inte vara mer betungande än vad man själv gör det till. Visst vill du vara med? Hör av dig till kontakt@vidfamne.se så förmedlar vi ditt intresse till Robin O och Reinhardt Z i valberedningen.

Om du inte är färdig med julklappsinköpen så kan vi tipsa om att våra böcker alltid är uppskattade. Och du har väl inte missat att de flesta nummer av vår gamla medlemstidning Hlidskjálf numera finns tillgängliga på hemsidan? Det är för övrigt Hlidskjálf #4, 1994 som fått pryda detta inläggs illustrationsbild.

Ha en riktigt god jul, och glöm inte att vakna i ottan på Luciamorgon för att äta Lussebete enligt hävdvunnen sed: wara uppe at äta bittida om ottan, hos somlige tör ock et litet rus slinka med på köpet. Sedan lägger man sig at sofwa, och därpå ätes ny frukost.

Med vänliga hälsningar,
Johan S, Belinda C, Peter O, Kalle V, Ulf L och Andi R i styrelsen

Det här inlägget postades i Föreningsinformation. Bokmärk permalänken.