Föreningen SVS

I en av våra kvällstidningar fanns idag (2017-10-15) ett helsidereportage om Äskekärrsskeppet, som ju är fyndet som agerat förlaga till vårt större skepp Vidfamne. Sällskapet Vikingatida Skepp (SVS) tycker givetvis att det är roligt att vår lokalhistoria uppmärksammas med ett spännande och utförligt reportage, och vi är även glada över att ha blivit omnämnda i artikeln. Slutet av texten kunde dock tyvärr tolkas som att SVS skulle stå för nationalistiska åsikter.

Vi vill därför förtydliga att vi är en förening öppen för alla. Vi är stolta över alla fantastiska medlemmar som engagerat sig i föreningen. I vår förening finns kvinnor och män, skolungdomar och pensionärer, konstnärer och ingenjörer, möbelsnickare och elektriker, vikingaättlingar och utlandsfödda. Vi är glada över vår mångfald och att spännande människor med olika bakgrund möts i intresset för segling och historia. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.

Vår historia tillhör oss alla, och vi tar absolut avstånd till att bli associerade med krafter som vill skaffa sig tolkningsföreträde över vad vikingatiden, dess människor, fartyg och symboler står för.

Det här inlägget postades i Föreningsinformation. Bokmärk permalänken.