Lyft av Vidfamne

LyftVidfamne har nu legat i vattnet under ett antal år och är i stort behov av att rengöras undertill. Vi har tänkt att lyfta upp Vidfamne på varv 19 maj och sedan ha arbetsdagar under kristi himmelsfärd. Det kommer vara mycket arbete på kort tid, och vi är i stort behov av din hjälp för att komma i mål.

Planen är som följer:
6 maj kl 18 (onsdag)
Arbetsdag – Lyfta barlasten på pallar. Det kommer vara ganska tungt jobb.

19 maj (tisdag)
Flytt till Gotenius varv, lyft, avmastning, ställa Vidfamne på stöttor på varvet. Högtryckstvätta skrovet och skrapa rent undertill. Påbörja mastvård.

21 maj (torsdag – kristi himmelsfärd)
Skrapa växtlighet och bottenfärg. Slipa och lägga primer på nitar. Borsta masten och dammsuga i springorna på masten. Båtsmörja masten.

22 maj (fredag)
Slipa och lägga primer på nitar. Lägga primer på skrovet med rollers. Mastvård.

23 maj 2020 (lördag)
Slipa och lägga primer på nitar. Lägga primer på skrovet med rollers. Börja bottenmåla skrovet med rollers. Mastvård.

24 maj 2020 (söndag)
Bottenmåla skrovet. Målet är att bli färdiga. Mastvård.

Vecka 22
Sjösättning någon av dagarna efter långhelgen. Exakt när får vi se när det närmar sig; vi måste ju vara färdiga med allt vi behöver få gjort innan vi kan sjösätta.

Vi är i stort behov av att få ihop folk till dessa arbetsdagar. Lyftet har redan blivit uppskjutet vid flera tillfällen, och blir vi för få så måste det skjutas upp ytterligare en gång. DIN hjälp är alltså mycket behövd! Man behöver inte ha tidigare erfarenhet för att göra nytta, men oömma kläder är en fördel.

Om du har möjlighet att delta så ber vi dig skriva upp dig på någon eller flera av dagarna här. Klicka på ett datum en gång för att skriva upp dig och två gånger för att markera att du eventuellt kan delta. Att skriva upp sig är inte bindande. Att delta på något av tillfällena kommer att ge förtur till sommarens seglingar om platsbrist skulle uppstå.

Platsen kommer att vara Gotenius varv på Manufakturgatan 3 på Ringön i Göteborg. Vänligen mejla oss på kontakt@vidfamne.se om du inte är medlem/har betalat årets medlemsavgift.

Det kommer röra sig om utomhusarbete som inte är allt för tätt inpå andra. Vår bedömning är att det ut smittohänsyn inte är någon fara, men var och en måste givetvis göra sin egen bedömning.

Har du frågor så kan du mejla till kontakt@vidfamne.se

Nu ror vi det här i land! Hjälp till att vårda vårt kulturarv i vårsolen!

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Arbete med skeppen, Föreningsinformation, Kalender, Vidfamne. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lyft av Vidfamne

  1. Pingback: Lyfta barlast | Sällskapet Vikingatida Skepp

Kommentarer är stängda.