Invintring och övertäckning

Vidfamne med landgång Under den förra arbetsdagen tömdes Vidfamne på utrusning som fraktades till våra förråd. Tack till alla som hjälpte till! John har konstruerat och monterat en landgång och fem meter långa lemmar som håller ut Vidfamne från bryggan. Det minskar påfrestningar på skeppet vid våggång och isläggning samt gör det lättare att ta sig ombord. Extra stort tack till John!

lördag den 27 oktober fortsätter vi vinterförvaringsarbetet med täckning av Vidfamne med presenning. För det behöver vi vara några stycken då presenningarna är tunga. Ju fler vi blir desto bättre. Tag gärna med skruvdragare, borrmaskin, hammare, tång, såg, spik och skruv om du har hemma. Vi fäster plank längs presenningens sidor och anbringar vikter för att tynga presenningarna så att de ligger kvar.

Anmäl dig gärna till kontakt@vidfamne.se så att vi vet hur många som kommer. Ifall du bestämmer dig med kort varsel och inte hinner anmäla dig innan så dyk bara upp vid Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön, kl. 10.00, lördag den 27 oktober. Ta med varma arbetskläder, arbetshandskar, ev. regnkläder och fika.

(En arbetsdag, 6 timmar, sparas och löses in mot en subventionerad seglingsdag till sommaren.)

Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.