Arbetsdag och flytt

StiltjeVi har haft otrolig medvind i seglen genom hela vårrustningen och varvsarbetet, men igår kom så stiltjen i form av väldigt klent deltagande på arbetsdagen. Vi behöver få arbetet gjort nu i veckan.

Det blir två arbetsdagar i veckan, en på onsdag för att få skeppet färdigt, och en på torsdag då vi mastar på och flyttar till vår sommarhamn i Klippan.

Vi träffas vid Claessons Trätjära på Järnmalmsgatan 5 på Ringön kl. 17.00 på onsdag den 10e juni. Det går bra att komma senare också, vi kommer hålla på en stund.

Det som ska göras är:

  • Tjära skrovet på utsidan
  • Slipa nitar i kölsvinet på styrbords sida och lägga tjära på
  • Lyfta ner barlast i kölsvin och fack
  • Röja upp ombord

Kort och gott så ska vi se till att Vidfamne är klar inför påmastning och förflyttning till vår sommarplats.

På torsdag så ska vi som sagt ta oss från Claessons till Gotenius varv för påmastning och därefter flytta till Klippan. Detta kommer ske under eftermiddagen, men exakt vid vilken tid vet vi ännu inte. Anmäl dig gärna och tala om vid vilka tider du kan hjälpa till, så får vi återkomma.

Alla är välkomna att hjälpa till, oavsett om man är medlem eller inte. Man behöver ingen erfarenhet, men ta gärna med oömma kläder, handskar, något att äta och en kaffetermos.

Om du planerar att komma var vänlig mejla till kontakt@vidfamne.se så att vi får en grov uppskattning hur många vi blir.

Nu ror vi i hamn och ser till att bli klara inför sommaren!

Det här inlägget postades i Arbete med skeppen, Vidfamne. Bokmärk permalänken.