Om föreningen

Vi är en ideell förening i Göteborg som äger två råsegelbåtar. Vårt syfte är att levandegöra livet till sjöss och att vårda kunskaperna om vikingaskepp. Klicka på länkarna i menyn så kan du läsa mer om Vidfamne och Starkodder samt om våra aktiviteter.

När vi inte är ute och seglar ligger Vidfamne under sommarhalvåret på Klippans ångbåtsbrygga i Göteborgs hamninlopp, och Starkodder vid Brännö varv.

Seglingen förenar oss och livet ombord väcker ofta intresset för vår gemensamma historia. Under åren som vi seglat har vi lärt oss mycket, vi är ödmjukt stolta över det och vill gärna dela med oss av våra kunskaper.

Alla är välkomna i vår förening! Vi är stolta över alla fantastiska medlemmar som engagerat sig i föreningen. I vår förening finns kvinnor och män, skolungdomar och pensionärer, konstnärer och ingenjörer, möbelsnickare och elektriker, vikingaättlingar och utlandsfödda. Vi är glada över vår mångfald och att spännande människor med olika bakgrund möts i intresset för segling och historia. Föreningen är religiöst och politiskt obunden.
Mer information om medlemskap finns här.

Be Sociable, Share!